The Healing Garden
  • Home
  • Voorstelling
    • The Healing Garden
    • Medewerkers
  • Praktijk
    • Shiatsu praktijk
    • Ayurveda praktijk >
      • Wat is Ayurveda ?
      • Leefstijl- en voedingsadvies
      • Ayurvedisch koken
      • Massage >
        • Aanbod en prijzen >
          • Shirodhara
        • Praktische info
        • Schenk een massage
    • zuiveringsweek
  • Activiteiten
    • Yoga, dans, ...
    • Workshops en cursussen
    • Jaartrajecten
    • Kalender
  • Huur ruimte
    • Huur ruimte
    • verhuurkalender
  • Contact
    • Contact
    • Plan + route
    • Overnachten in de buurt
    • Nieuwsbrief
  • Recepten


de kunst
van
gezond
leven




Linzensoep met zoete aardappel

16/8/2015

Reacties

 
De zomer is stilaan over haar hoogtepunt heen. De zomerse slaatjes verdwijnen naar de achtergrond en maken plaats voor verwarmende soep. Hier wordt de zoete smaak van de zoete aardappel, melk en ajuin opgepept met de scherpe smaak van kerriepoeder en koriander, en de friszure smaak van limoen en appel. 
Eén van mijn favoriete soepen...

Foto
Ingrediënten
2 kl. kerriepoeder
3 eelt. vetstof (ghee, kokosvet, olijfolie, sesamolie,...)
2 grof gehakte ajuinen
1 geraspte appel
3 fijngehakte tenen knoflook
1 korianderplantje
1 stuk geraspte gember ter grootte van een duim
800g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes gesneden
100g rode of gele linzen, 2u geweekt
1,2 l groentenbouillon
300 ml melk of kokosmelk
het sap van 1 limoen


Bereiding
Hak de steeltjes van de koriander fijn, houd de blaadjes apart.
Rooster zachtjes gedurende 2 minuten het kerriepoeder in de pan. Voeg dan de vetstof toe en laat al roerend even sputteren. Voeg de gehakte ui toe en fruit 3 minuten. Doe er dan de appel, look, gember en koriandersteeltjes bij en fruit 5 minuten onder regelmatig roeren. 
Spoel de geweekte linzen en doe ze samen met de aardappelblokjes, melk en bouillon in de pan en laat afgedekt gedurende 20 min. koken. Neem de pan van het vuur en meng het limoensap onder de soep. Je kan de soep zo eten of glad mixen. Maak naar smaak af met extra peper en zout en dien op met grof gehakte korianderblaadjes.
Reacties

    WAT ?

    Een gezonde levensstijl aannemen kan soms een hele omschakeling zijn. Dit vraagt een doorgedreven inspanning.
    Met deze recepten willen we je helpen spelenderwijs gezonder te gaan leven. 

    ARCHIEF

    • Lentegroenten met tempeh
    • Polenta met zuiderse groenten
    • Bloemkoolsoep met walnoten
    • ​Noten- en pittenbrood
    • Quinoa couscoussalade
    • Detox soepje
    • Een zoet erbij-tje
    • Groentenburgers
    • Pompoen kitchari
    • Rode bieten spread
    • Broodjes voor dummies
    • Indische rozengelei
    • Borsjt
    • Paneer makhani
    • Erwten-bloemkoolcurry
    • Zoete bewaar-chutneys
    • Linzensoep met zoete aardappel
    • Havermoutkoekjes
    • Warmoestaart met ayurvedisch tintje
    • Gezond en heerlijk snoepen
    • Ons dagelijks brood + recept
    • Zelf paneer maken
    • Basisrecept kitchari



















































































    RSS-feed

T h e   H e a l i n g   G a r d e n    -   K l a p s t r a a t   1 3 3   -   9 8 3 1   S i n t - M a r t e n s - L a t e m   -   0 4 7 3   3 5  1 4  3 8