De lente is al een poos achter de rug, maar de lentegroentjes vind je nog net in de winkel. Hoog tijd om met deze (voor ons) klassieker voor de dag te komen. Ik leerde dit recept kennen met gebakken spekblokjes. Die verving ik door gerookte tempeh om het vegetarisch te maken. Naar mijn mening is het zo nog lekkerder dan het originele.

Ingrediënten voor 2 flinke eters:
400g nieuwe aardappelen
2 sjalotjes
200g peultjes
200g jonge worteltjes
200g gerookte tempeh
3 eetl. ghee of olijfolie
enkele eetl. gehakte peterselie
zout en peper of shoyu om af te smaken.
Bereiding:
Stoom of kook de aardappelen in de schil net gaar.
Stoom worteltjes beetgaar.
Kook de peultjes 5 min. in gezouten water.
Schil de aardappelen en snij ze in stukken. (Je kan de schil er ook aan laten).
Fruit de fijngesnipperde sjalotjes in de ghee of olijfolie, voeg in stukjes gesneden tempeh toe en de aardappelen. Verhoog het vuur en bak alles tot de aardappelen en tempeh beginnen te kleuren.
Voeg peultjes en worteltjes toe, verlaag het vuur, zet een deksel op de pan en laat 5 min. samen sudderen.
Kruid met peper en zout of shoyu, bestrooi met de gehakte peterselie en dien op.